Mindenekelőtt leszögezem, hogy ez a blog nem csak az enyém. Lelkes és felelősségteljes állattartók, kutyaoktatók kis csapata vagyunk, és ezúton is igyekszünk megosztani a világgal tapasztalatainkat, véleményünket, örömünket, bánatunkat állattartás témában.



Friss topikok

Linkblog

Ugató Kung Fu panda

2010.09.04. 18:12 | Kumiszka | 3 komment

Címkék: panda kutyakozmetika kung fu panda festett kutya szőkített kutya csau csau chow chow

Pár nappal ezelőtt készült a CNN riport, amiben egy - nem viccelek - pandává festett kutya rohangál a parkban, majd feltűnik egy teknősnek festett és nyírt kutyus is. Sajnos a riporthoz tartozó cikk szerint a kutyák festése és átalakítása valamilyen más állattá egyre nagyobb divat Kínában. Az egészen fiatal kutyákat és macskákat is festik, hogy jobb áron adhassák el őket. A gazdák és a festést végző kozmetikusok szerint a kutyák élvezik, hogy feltűnést keltenek, és sikerük van. A szőkítés, festés procedúra 7-8 órán keresztül is eltarthat, és időről időre meg kell ismételni a kívánt külső megtartásának érdekében. 

Mary Peng, a pekingi Központi Állatkórház vezetője szerint a szőkítés és a festés nemcsak veszélyes, hanem olykor halálos is lehet az állatokra nézve. Az állatoknak gyártott festékek egy részét nem tesztelték állatokon. A festék az állat bőrén keresztül felszívódhat, vagy festés közben lenyalhatja magáról. Érkezett be hozzájuk olyan beteg cica akit sziáminak festettek be, hogy értékesebb legyen.

Nem tudom mi ijesztőbb ebben a történetben. Az, hogy tenyésztők befestik az állatokat, a nagyobb haszon reményében? Az hogy a divat kedvéért veszélyeztetik az állatok egészségét? Vagy az, hogy gazdák az állatok legkisebb tisztelete nélkül teszik nevetség tárgyává legjobb barátjukat?

Az eredeti cikket és videót angol nyelven itt találjátok

Festett csau-csau, pandának álcázva Zhengzhouban, Kína - Henan tartomány.

Kölyök csauk 3 hónap körüliek lehetnek.

 Tigrisnek befestett golden retriever.

Fotók: Donald Chan (Reuters)
Forrás: edition.cnn.com


A bejegyzés trackback címe:

https://vakkanto.blog.hu/api/trackback/id/tr182271498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shaz 2010.09.05. 09:28:39

Nem sokkal rosszabb, mint az a divat, hogy a yorkikból és egyéb táskaebekből egyre kisebbeket tenyésztenek ki, majd ezeket szőke cicababáknak eladják akik cuki sztrasszos ruhácskákba öltöztetik őket és babakocsiban tolják! Nem vicc, ilyen üzletet, ahol minden icipici cuki rózsaszín és plüss kelléket meg lehet venni Budapesten a Király utcában találhattok!
(következmény: icipici rózsaszínbe öltözött acsargó vicsorgó miniebek, akiket cicababák ölbe kapkodnak nehogy megszagolja őket a többi kutya) pfffffffffffffff

_norcsii · http://www.vakkanto.hu/norcsii 2010.09.05. 20:18:04

hát ez nagyon gáz, remélem Európa és a világ többi országa se vevő erre!!!

Rebix 2010.09.08. 11:53:05

Szegény kutyák!:(
A gazdinak nevezett "embereket" is oda kéne ültetni 8 órára egy kis festésre! Kíváncsi lennék mit szólnának hozzá!
És utána persze végig kellene sétálniuk valami forgalmas helyen, miközben ők is pandának, vagy valami más idétlenségnek vannak kifestve!
süti beállítások módosítása