Mindenekelőtt leszögezem, hogy ez a blog nem csak az enyém. Lelkes és felelősségteljes állattartók, kutyaoktatók kis csapata vagyunk, és ezúton is igyekszünk megosztani a világgal tapasztalatainkat, véleményünket, örömünket, bánatunkat állattartás témában.



Friss topikok

Linkblog

KONG receptek

2010.12.06. 23:44 | Jármai | 4 komment

Címkék: kutya recept kong kutyajáték

Aki itt olvasgat, az már nagy valószínűséggel tudja mi a KONG. De hát a Google mindenkinek tartogat meglepetéseket, aki véletlenül tévedt ide, annak azért belinkelem, erről van szó. A KONG legnagyobb hibája, hogy nem én találtam ki, hanem még 1976-ban Joe Markham. Azóta kutyák millióit foglalja le az egyszerűségében zseniális találmány, amit mindenféle finomsággal lehet megtölteni, és míg ebünk ennek kibányászásával vesződik, addig megkíméli a kanapét, a hűtőt és a Herendi gyűjteményt. Persze nem csak pusztítóknak ajánlott, bármilyen kutyát le lehet vele kötni hosszabb ideig, hiszen sudokuzni mégsem ülhetnek le, amíg a gazdinak más dolga van.

Szóval csak meg kell tölteni, és kész. Na jó,de mivel? A száraztáp az mégse igazi meglepi (a Kinder tojást se sárgaborsófőzelékkel töltik meg), az előre gyártott töltelékek nagyon jók, de állandó alkalmazásukat minden bizonnyal lenézik a kreatív háziaszonyok. Mit lehet akkor még a KONG-ba tenni?

Az a jó, hogy gyakorlatilag bármit, amit a kutya szeret. A fantázia szab csak határt, két dolog lényeges, egyik, hogy azért kipiszkálható legyen, másrészt az sem hátrány, ha könnyen eltávolítható a felesleg a lakás kényesebb részeiből, mint amilyen a perzsaszőnyeg például. Néhányan a kollégák közül kísérleteztek főtt rizzsel, na azt nem ajánlom, mivel az első pontnak túlontúl megfelel, ellenben a másodiknak egyáltalán nem.

A KONG-nál persze erre is előbb gondoltak, mint én, és már a hivatalos weboldalon is közölnek "recepteket", amik otthon található alapanyagokból készülnek, elég egyszerűen, íme néhány:

Lehet pl. tölteléket csinálni banánból, búzacsírából, és joghurtból. A hozzávalókat összekeverjük, beletöltjük a KONGba és 4 óra fagyasztás után kellemes hűsítő játékkal játszhat az eb.

Alma és répadarabokkal, vagy más gyümölcsökkel, zöldségekkel is tölthető KONG, persze csak akkor ha  a kutya szereti ezeket. "Dugóként" itt is használható összenyomkodott banán.

Húsdarabkák is használhatók, krémsajt tömítéssel.

A mogyoróvaj tipikus amerikai dolog, magyar háztartásban rikábban lelhető fel, de érdekes lehet kipróbálni.

Ja és ha már mindenféle extra csemege került elő, érdemes gondolni a kalóriák égetésére is. A közhiedelemmel ellentétben a KONG nem csak heverészés közben használható. Kerti kutyáknál pl. fel lehet kötni fára (persze úgy, hogy elérje a kutya) így a kiszedéshez mozogni is többet kell majd. Ebben az esetben a száraztáp az ideális töltelék, mert az lökdösésre is kiesik előbb utóbb.

A lehetőségek száma végtelen, akinek van tuti receptje, ne titkolja!

 

SN

 

 

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://vakkanto.blog.hu/api/trackback/id/tr792498437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

indust · http://indust.hu 2010.12.07. 09:48:30

Nahát, nekem új, de legalább megvan a karácsonyi ajándéka, thx! :D

Szalacsi_Dezső 2010.12.09. 10:35:26

ilyet még én se láttam. És hogy szedi ki belőle az eb?

Jármai 2010.12.10. 01:06:37

@indust: Hát szívesen:D

@Szalacsi_Dezső: Attól függ melyik Kong és mivel van töltve. A klasszikusból (ami a képeken is van) általában kinyalogatják a "tömítést" ez valamilyen krém, (májkrém, sajtkrém, vagy Kong Stuffn Paszta) amivel betömik a lyukat, hogy a folyamat még hosszabb legyen. aztán ha a "dugó"kikerült, akkor kipiszkálják, kirázzák a falatokat, de ahogy a labda pattog, - a forma miatt kiszámíthatatlanul - úgy is hullhat ki belőle egy-egy falat. Eltart egy darabig, de van megerősítés (véletlenszerűen) így válik érdekessé a kutya számára hosszabb időn át is. A lefagyasztottaknál az a trükk, hogy ahogy olvad, úgy lehet kiszedni fokozatosan.

amúgy már millió féle Kong van ld:
www.vakkanto.hu/cikkek/termekajanlo/interaktiv-jatekok-kong.html
Kornak, kutyaméretnek, habitusnak megfelelően.
süti beállítások módosítása