Mindenekelőtt leszögezem, hogy ez a blog nem csak az enyém. Lelkes és felelősségteljes állattartók, kutyaoktatók kis csapata vagyunk, és ezúton is igyekszünk megosztani a világgal tapasztalatainkat, véleményünket, örömünket, bánatunkat állattartás témában.



Friss topikok

Linkblog

Macskák és nevek...

2011.05.05. 01:45 | Jármai | 1 komment

Címkék: macska névnap

A nevem Mi.Cir Mi. Kétségtelen, hogy a macskanevek terén is szárnyaló a gazdák fantáziája. Egy macskanévnapokkal foglalkozó weblap szerint Magyarország leggyakoribb macskaneve a Cirmi (míly meglepő), de a Top 20- as listán szerepel a Garfield, a Bagira, a Lucifer meg persze a Cili is. A híres macskákról való elnevezés mellett persze más motiváció is adódhat. Nem biztos, hogy tudni akarom miért, de a weboldal tanusága szerint legalább 40 ember hívja a macskáját Adolfnak, vagy Göringnek, de egy focicsapatnyinál többen vannak azok is, akik a Bruce Willis név mellett döntöttek. Igazi gyöngyszemek is akadnak persze, a sorozatrajongók kedvence gondolom az Esmeralda, de a Rambo is sokat elárul a gazdi érdeklődéséről.

Az oldalra új neveket is lehet küldeni, és a nevek mellett névnapok is találhatók, melyek az oldal készítői szerint nem csupán véletlenszerű választások, hanem kutatómunka eredményei, melynek során a név eredetére, vagy korábbi név-nap párosítást igazoló publikációkra alapoznak. A már meglévő neveknél lehetőség van megjelölni, hogy a mi cicánkat is így hívják e, ezekből az adatokból áll össze a Top 20-as lista.

A Ti macskátokat hogy hívják, és miért pont úgy?

 


A bejegyzés trackback címe:

https://vakkanto.blog.hu/api/trackback/id/tr452878754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalacsi_Dezső 2011.05.10. 11:29:36

Folti, Zokni, Kormi, Sátán ők konkrétan voltak macskák, sajna már nincsenek köztünk.
Foltit elütötte egy autó, pont a házunk előtt, Zokni úgy elkóborolt, hogy nem talált haza, Kormi megküzdött egy patkánnyal, legyőzte, majd megette a fejét. állítólag ez mérgező volt. Sátán az apjuk volt. :-(
süti beállítások módosítása