Mindenekelőtt leszögezem, hogy ez a blog nem csak az enyém. Lelkes és felelősségteljes állattartók, kutyaoktatók kis csapata vagyunk, és ezúton is igyekszünk megosztani a világgal tapasztalatainkat, véleményünket, örömünket, bánatunkat állattartás témában.



Friss topikok

Linkblog

A nagy zabálás

2010.11.13. 01:55 | Jármai | 3 komment

Címkék: kutya evés veszélyes macska gyomor röntgen

Úgy döntöttem leadok pár kilót, ezért visszafogom az evést. Ennek következtében másra sem tudok gondolni. Vigasztal, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Kiskutyám is hasonló mentalitással bír, ő azt hiszem túl is szárnyal, mondhatni élete központi kérdése az evés. Nemrég eszembe jutott, mennyi hülyeséget megevett már, gondoltam belenézhetnénk kicsit a témába.

Szóval Skoda kutyám evett már színes gumilabda darabokat - itt a végeredménynél egyértelműen nyomon lehetett követni, mikor ért ki a labda. Ha teheti fogyaszt cukorspárgát, nagyobb mennyiségben (egyszer másfél métert megevett, ki is jött, nem részletezném hogyan, de szerencsém volt, utóbb tudtam, meg, hogy ez milyen veszélyes, hiszen a spárga képes felcsavarni a beleket, és ez akár végzetes is lehet). Aztán még kölyökkorában egyszer egyedül hagytam éjszakára, mire kirágta a konyhában a tápos zsákját, és nagyjából a felét megette (kb. egy heti adagja...)

Na persze Sko csak zsenge kezdőnek számít pl. Dixie, a 10 éves dalmata mellett, aki azért került műtőasztalra, mert a Kinder tojással együtt egy Homer Simpson figurát is elfogyasztott... Kollégája egy játékkutyát gyűrt le egyben, amint a mellékelt ábra szépen mutatja...

Ez most ilyen sztorizós kommentelős lenne:D írjatok, miket evett már meg kedvencetek...gondolom a macskák is képesek meglepit okozni...

SN


A bejegyzés trackback címe:

https://vakkanto.blog.hu/api/trackback/id/tr222445611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kumiszka 2010.11.13. 23:39:37

Az én bordeaux-im annak idején a nugyikra és zoknikra volt rákattanva. Ez úgy derül ki, hogy egyszer kipakolta a szennyest és aznap már nem evett. Elvittem orvoshoz aki azt mondta, hogy várjunk egy kicsit. Mire hazaértünk a kocsiba kirókázott egy zoknit. Aztán este egy bugyit, és még egy zoknit... utána zártuk a szennyestartót. :)

_norcsii · http://www.vakkanto.hu/norcsii 2010.11.14. 00:01:04

Zoknik tűntek el és jöttek vissza Peru gyomrából, eddig szerencsére gond nélkül. De most már jobban figyelek rá.

Szalacsi_Dezső 2010.11.15. 13:44:03

Agyar, (ónémetjuhász) megette a lányom fél pár balettcipőjét. Na most azt sose láttuk viszont. Hasonlóképpen megevett egy kb. 5cm széles nyakörvet fémcsattal együtt. És azt előtte valahogy levette a nyakáról. Ez utóbbiban nem vagyunk biztosak, mert tél volt és egyik délután nem volt rajta a nyakörv. kerestük még a hóolvadás után is, de soha nem lett meg.
Bélcsavarodásról mondta a kutyaorvos, hogy nagy testű kutya ne ugráljon evés után közvetlenül, mert "megfordul" a gyomra. Na mondjuk én nem tudom lefogni (kb 50 kg).
:-D
süti beállítások módosítása