Mindenekelőtt leszögezem, hogy ez a blog nem csak az enyém. Lelkes és felelősségteljes állattartók, kutyaoktatók kis csapata vagyunk, és ezúton is igyekszünk megosztani a világgal tapasztalatainkat, véleményünket, örömünket, bánatunkat állattartás témában.



Friss topikok

Linkblog

Hogyan édesítsd meg a macskád életét...

2011.10.30. 17:23 | MHaltrich | Szólj hozzá!

Címkék: macska bútor kreativitás cicapolc

Sok újdonságot lehet megismerni mostanság azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudjuk a városban, lakásban élő kutyáink életét boldoggá tenni.

De mi a helyzet a macskákkal?

A lakásban tartott cicának ugyanúgy szüksége van arra, hogy megfelelő életmód mellett energiáit levezethesse.

 

 

Íme egy pár tipp arra, hogy mivel édesítheted meg lakásban tartott macskád életét:

 

A macskák imádnak mindenhova felmászni, magasban lévő felületeken elheverni és onnan álmosan szemlélni a birodalmukat. Sokan azt hiszik, hogy ha egy kisebb fajta, kaparófával felszerelt cicavárat vesznek és azt berakják egy sarokba, ahol az nincs útban, akkor azzal maradéktalanul boldoggá teszik majd kedvencüket. Pedig ezek a prémes kis ragadozók kevéssé megalkuvó természetű lényei a természetnek. Ezt a tényt szépen bizonyítja az a rengeteg alig használt cicavár, amit internetes aukciós házak segítségével próbálnak a gazdik eladni. „Micikének nem tetszett!” jeligével.

A gondos gazdi megfontoltan választ, némi tapasztalat és megfigyelés után kezdi berendezni kedvence életterét.

Érdemes például megfigyelni, hogy a macska hol szeret tartózkodni a lakásban. A leendő cicavár helyét ezek közül a helyek közül kell majd kiválasztani. Amikor meg van a hely, akkor jön a vásárlás. Rengeteg helyről beszerezhetőek a különböző árfekvésű cicabútorok. Az olcsóbbak egy-két szintesek kis kuckóval, a drágábbak 3-4 vagy akár több szintesek, akár 2méter 80 centis magasságig is kaphatóak. Mindenki szabadon választhat a pénztárcája alapján. Persze itt is érvényesül, hogy a drágább=jobb. Nem kell feltétlen a legdrágábbat megvenni, de ha csak egy alacsony építésű 1 szintes cicavárra futja, akkor érdemes azt egy magasabb helyre, például egy stabil asztal tetejére rakni.

 

       Ha van már tuti cicavárunk, akkor már van „barlangja” a vadmacskáknak. Most kell köré az „erdő”, ahol vadászhat. Na persze, erdő a panelben a 7. emeleten?

A cica mászásigényének kielégítéséhez íme két remek tipp:

       Készíts könyvespolcot a cicának!

 

 

Na nem azért, hogy olvasásra bírd őt. A legegyszerűbb 4-5 szintes könyvespolc kis kreativitással kiváló cicamászkóvá alakítható egy fűrész, némi ragasztó és egy kis szőnyegpadló által.

 

 

 

 

 

 

 

 

Készíts mászópolcokat a cicának! Ehhez szükséged lesz több falra szerelhető polcra(bútorlap és konzolok), valamit ragasztott szőnyegpadló borításra, ugyanis a macskák nem szeretik a csúszós felületeket. Némi barkácsolás után, a cica méretének megfelelően, lépcsősen a falra szerelve a polcokat csodás mászkókát építhetünk kedvencünknek!

 

     És hogy hogyan szerettesd meg kedvenceddel az új bútorokat?

A falánk és nem túl aktív cicáknál a legjobb trükk az, ha vajba, vagy tejfölbe mártjuk a cica egy mellső tappancsát, amikor először a bútorra rakjuk őt. Jó esetben ilyenkor elkezdni nyalogatni a mancsáról a finomságot, így nem törődik vele, hogy hova is került hirtelen, így kellemes élményt fog társítani az új helyhez.

A másik megoldás a macskamenta. A macskamenta illata a cicák nagy részere rendkívül vonzó hatással van. Az új bútort csak macskamentakészítménnyel kell megjelölni pár helyen és a macska egyből szeretni fogja.

 

Milyen berendezési trükköket tudtok még?

 

 

HM

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://vakkanto.blog.hu/api/trackback/id/tr673340598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása