Mindenekelőtt leszögezem, hogy ez a blog nem csak az enyém. Lelkes és felelősségteljes állattartók, kutyaoktatók kis csapata vagyunk, és ezúton is igyekszünk megosztani a világgal tapasztalatainkat, véleményünket, örömünket, bánatunkat állattartás témában.



Friss topikok

Linkblog

Hihetetlen macskarekordok...

2010.08.18. 18:49 | Jármai | 1 komment

Heti könnyűbulvár. Szemezgettem kicsit a világrekorder macskák közt...

A legöregebb

Egy átlagos, lakásban tartott macska élettartama 9-16 év. Ezt jócskán túlszárnyalta Creme Puff aki Texasban élt, 1967 augusztus 3-án született, és 2005 augusztusában hunyt el, ez testvérek között is 38 év...

A legnehezebb

Esélye sem volt a korelnökségre a queenslandi Himmynek. Az ivartalanított nőstény macskának csak 10 év jutott, de 21,3 kilóval ez is szép teljesítmény.

2003-ban trónkövetelő jelentkezett a posztra: az Oroszországban élő öt éves Katy 20 kilót nyomott, mikor gazdája szerette volna, ha bekerül a Guiness Rekordok könyvébe, mint legnehezebb élő macska. A könyv szerkesztői azonban – a felelős állattartásra való tekintettel – többé már nem fogadnak jelölést ebben a kategóriában, mert nem szeretnék ilyen jellegű versenyre sarkallni a macskatulajdonosokat.

A legszaporább

Dusty tudott volna mesélni a gyereknevelés rejtelmeiről. Ő maga 1952 –ben született ugyancsak Texasban és élete során összesen 420 kölyköt hozott a világra.

A legidősebb anya

Kitty ugyan „csak” feleennyi, 218 kölyköt hozott a világra élete során, az utolsó kettőt azonban 30 éves korában, ezzel beírta magát a rekorderek közé, mint legidősebb anya, de még a legidősebb macska versenyben is tisztes helyezést érne el!

A nagy utazó

Kölyöknevelés helyett mással töltötte az időt Hamlet, aki egy Torontoból induló gépen tűnt el, cirka hét hétre. Becslések szerint ez alatt kb. 600.000 kilométert utazgatott.

9 élet

Andy egy floridai szenátor, Ken Myer macskája. Egy bérház 16. emeletéről esett ki, de túlélte… egy másik névtelen hőst 80 nap elteltével találtak meg egy földrengésben összedőlt ház romjai alatt Taiwanban, 1999-ben.

És akinek csak megszületni volt nehéz...

Blackie-re gazdája Ben Rhea 15 millió Fontot hagyott végrendeletében...

SN


A bejegyzés trackback címe:

https://vakkanto.blog.hu/api/trackback/id/tr122231164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anyicska 2010.09.16. 19:20:20

Az én esetemben Panka cica kiérdemelné a "legválogatósabb" címet.
A vendégségbe érkező rokonokat a következő kép fogadta, -miután az előszobában átestek 10 minőségi macskakonzerven (ami eladásra volt nálam). Panka tálkái egymás mellett sorakoztak érintetlenül: egyikben langyos tej, másikban száraz eledel, harmadikban olcsó tesco konzerv. ( konzervből mást nem eszik csak olcsó marhás gagyit, azt is csak és kizárólag hűtő hidegen.....) Talán elrontottam valamit..?:))
süti beállítások módosítása