Mindenekelőtt leszögezem, hogy ez a blog nem csak az enyém. Lelkes és felelősségteljes állattartók, kutyaoktatók kis csapata vagyunk, és ezúton is igyekszünk megosztani a világgal tapasztalatainkat, véleményünket, örömünket, bánatunkat állattartás témában.



Friss topikok

Linkblog

Egy kutya találta meg az ellopott VB kupát

2010.07.07. 17:37 | Jármai | 2 komment

Címkék: kutya foci vb jules rimet

Az 1966-os Foci VB minden bizonnyal tartogatott izgalmas pillanatokat a labdarúgás szerelmeseinek. Nekünk kutyásoknak azonban sokkal érdekesebb Pickles története. A fekete fehér keverék kutyus 1966. március 27-én gazdájával, David Corbettel sétált, mikor egy bokor aljában rábukkant az egy héttel korábban ellopott Jules Rimet trófeára. Az értékes tárgyat akkorra már egész Anglia kereste, 30.000 Fontra volt biztosítva, tolvaja váltságdíjat is követelt érte, melynek átadását azonban a rendőrök elpuskázták, minden bizonnyal ezért hagyta sorsára a kupát egy parkban.

Pickles gazdája természetesen a rendőrséghez fordult, ahol egy darabig őt is gyanúsítottként kezelték, de végül tisztázta magát, Pickles pedig nemzeti hős lett. Gazdájával együtt meghívást kapott a döntő utáni bankettre, ahol az angolok akkori legfényesebb futballcsillaga Geoff Hurst tányérját nyalta tisztára. David, a gazdi 6000 Font jutalmat kapott az angol futballszövetségtől. Nem járt rosszul, mai értéken számolva ez közel 36.000 Fontnak felel meg, ami majdnem 12 Millió forint.

Pickles 1967-ben pusztult el, saját pórázával fojtotta meg magát, miközben egy macskát próbált elkapni. 2006-ban az angliai ITV csatorna filmet is forgatott Piclesről, "A kutya aki VB kupát nyert" címmel

A kupát egyébként 1983-ban újra ellopták, (ekkor már Brazíliáé volt), azóta sincs meg.

SN


A bejegyzés trackback címe:

https://vakkanto.blog.hu/api/trackback/id/tr412136501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_norcsii · http://www.vakkanto.hu/norcsii 2010.07.08. 00:17:34

Ez poén! Bár nekem továbbra is gyanús a kutya gazdája... Az enyémek nem hiszem, hogy kihoznának egy kupát egy bokorból....

Jármai 2010.07.09. 22:53:42

@_norcsii: És amit a Te kutyáid nem csinálnak, olyan már nincs is ;DD
süti beállítások módosítása