Mindenekelőtt leszögezem, hogy ez a blog nem csak az enyém. Lelkes és felelősségteljes állattartók, kutyaoktatók kis csapata vagyunk, és ezúton is igyekszünk megosztani a világgal tapasztalatainkat, véleményünket, örömünket, bánatunkat állattartás témában.



Friss topikok

Linkblog

MegESIK a legjobb kutyával is, hogy kissé meghülyül, ha esik...

2010.11.23. 03:05 | Jármai | 3 komment

Címkék: kutya eső boxer terrier

Mi utáljuk az esőt. A kutyám és én. Úgy testületileg. Ő mondjuk jobban. Én értékelem azt a részét, amikor nem kell kimennem az esőbe, élvezettel nézek ki az ablakon egy meleg teával és egy jó könyvvel felszerelkezve, plédbe burkolózva, és elégedetten nyugtázom, hogy nekem ma nem kell oda kimennem, kárörvendéssel vegyes sajnálkozással gondolok azokra, akiknek halaszthatatlan dolguk akad, netán kutyát kell sétáltatniuk esőben. Nekem nem kell. Az én kutyám ugyanis annyira útálja az esőt, hogy egyszerűen nem megy ki. Többszöri szigorú felszólításra blazírt képpel elvégzi a dolgát a legközelebbi füves szakaszon, ha mégis lemegyünk, de közben olyan szerencsétlen pózban feszeng, hogy rossz nézni. Emellett ronda is. Ha elázik - muhaha! szóval ha véletlen víz éri - olyan, mint egy csapzott mogorva felmosórongy. Ettől még szeretem, ezt csak tényként szögeztem le. Ő ilyen. Azt hiszem, hogy veszek neki egy ilyen frankó kabátot. Ettől minden bizonnyal nem fogja megszeretni az esőt, viszont nem lesz ronda, illetve a hóban sem fog fázni. (Ez utóbbit szereti, egészen addig, amíg rá nem jön, hogy vízzé változik előbb utóbb, vagy kis golyócskákká, amik a lábujjai közé ragadnak. Ekkor jön a szerencsétlen sánta kutyás rész, ezt most mellőzőm.)

Szóval addig is, amíg itt ülök békésen nézve az esőt, kiskutyám pedig itt fekszik, magasról téve az esőre, lássunk a két végletet olyan kutyákról, akiknek szintén van némi kettyójuk az esővel...

Íme, az őrült:

 

Aki talán még nálunk is jobban gyűlöli...és nyer:D

 

A ti kutyátok mit csinál esőben?

 

SN


A bejegyzés trackback címe:

https://vakkanto.blog.hu/api/trackback/id/tr92467031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Talina 2010.11.23. 11:40:26

Liza sem csípi az esőt, ilyenkor kizárólag járdán sétál, fűre még csak rá sem néz a kertben, persze ha mégis elindulunk a szokásos sétánkra a kert helyett, akkor csak addig amíg nem érünk ki a haverokhoz, mert akkor játék közben már hempergőzni is buli a vizes fűben, hogy aztán én sikítófrászt kapjak amikor meglátom, hogy egy kis ázott patkány lett a kutyámból (aki szárazon egy yorki) :)
Tegnap odáig fejlesztette az esőben való dolga intézését, hogy az eresz alatti részen intézett mindent, így még a lába sem lett vizes :)

Szalacsi_Dezső 2010.11.24. 08:36:09

Agyar imádja az esőt, mondjuk ő eleve az udvaron lakik. És olyan sártengert csinál a kerítés mentén egy méteres sávban, hogy egy kondányi kandisznó megirigyelhetné. :-)
Van egy kutya elleni esőkabátom, mert azért ki kell jutni néha a kertkapun. Ugyanis bár az ugrálásról már leszoktattam, de elég ha elszalad mellettem és a farkával vidáman csóvál, tuti úgy nézek ki rögtön, mint aki belesz... rt a ventilátorba. (hosszúszőrű ónémetjuhász)
A havat is szereti, órákat fekszik benne, minket várva haza, Aztán amikor felkel, akkor látjuk, hogy konkrétan megolvadt alatta a hó. Szerintem negyedágon fóka vagy rozmárvér is csörgedez benne. (a nevét is az óriási agyarairól kapta)

samsaratrial 2010.11.24. 11:55:55

Benji nagyon szereti az esőt, még a legnagyobb zuhiban (és hidegben) is kiválasztja a legnagyobb pocsolyát, és olyan élvezettel fekszik bele, hogy azt öröm nézni. Én pedig enyhe sírógörcsöt kapok, amikor hazaérünk. A kép elmond mindent:

lh5.ggpht.com/_x8wSzkX9INg/TOzuXSnn-3I/AAAAAAAAAfg/hKjZ78WsHC8/s800/photo.JPG
süti beállítások módosítása