Mindenekelőtt leszögezem, hogy ez a blog nem csak az enyém. Lelkes és felelősségteljes állattartók, kutyaoktatók kis csapata vagyunk, és ezúton is igyekszünk megosztani a világgal tapasztalatainkat, véleményünket, örömünket, bánatunkat állattartás témában.



Friss topikok

Linkblog

Pistike tedd le a kígyót és menj aludni!

2010.11.18. 01:51 | Jármai | Szólj hozzá!

Címkék: gyerek görény kígyó patkány

Na igen. Én egész gyerekkoromban kutyáért könyörögtem, (nem kaptam) de tulajdonképpen a szüleimnek ezzel még szerencséje is volt, mert ugyanezzel az erővel kígyót is kérhettem volna. Vagy bármi mást. Például patkányt, vagy görényt. Mert mi van akkor, ha a gyerkőc valami olyan állatot szeretne, aminek khm... finoman szólva sem a legjobb a PR-ja. Szerintem az antikedvenc a lista élén a kígyók állnak, és a többi hüllő sem lehet nagyon népszerű. Pedig vannak érvek mellettük: Egy hüllő nem igényel annyi foglalkozást, mint egy kutya.  Nem viseli meg lelkileg, ha pár napig a szomszéd eteti, vagy a gyerkőc táborozni megy és hetekig nem néz felé. Persze azért gondozni kell őket, ráadásul némelyik egészen extra tartási körülményeket igényel, ráadásul az élő egérrel etetést sem mindenkinek veszi be a gyomra. Ha valaki a családból allergiás a kutyára, vagy macskára, az nagyon megnehezíti, esetleg lehetetlenné is teszi ezek tartását. Egy hüllőnél a szőrallergia szóba sem jön (meglepő mi?)

Patkányok: Általában ők sem a szülők álmai, pedig nincs velük több gond, mint egy hörcsöggel, viszont sokkal szociálisabbak. Klikkerrel kiválóan taníthatók, akár egészen elképesztő feladatokra, de mégsem kell őket naponta sétálni vinni. A névről persze mindenki a macskányi méretű csatornapatkányra asszociál, pedig a megfelelő helyről vásárolt patkányok nem jelentenek több veszélyt, mint bármilyen más házikedvenc, és szerintem nagyon aranyosak is.

 

Görény: A közhiedelemmel ellentétben nem büdös (van szaga, de a kutyának, macskának is van) nem rágcsál (mert nem rágcsáló), és ha megfelelően ven nevelve, nem is harapós. Igaz, közel annyi időt kell rászánni, mint egy kutyára, kizárólag ketrecben nem tartható, de azért napi háromszori sétát sem igényel. (Pórázon, hámmal lehet és kell is sétáltatni, csak vigyázni kell a kutyákkal) Ivartalaníttatni, oltatni kell.

Szóval mielőtt zsigerből nemet mondunk egy kérésre, érdemes elgondolkodni, nem biztos, hogy olyan szörnyűséget kér az a gyerek. Persze vannak alapszabályok, amiket nem lehet elégszer hangsúlyozni:

- Csak akkor vegyünk állatot, ha mi is akarjuk (olyan nincs, hogy soha nem kell nekünk etetni, takarítani, vagy hozzáérni)

- Ne hagyjuk az állatot a gyerekkel felügyelet nélkül

- Ajándékba, váratlan meglepetésnek soha ne vegyünk állatot senkinek, a gyereknek se.

- Egy állat tartása pénzbe kerül. Ha beteg, akkor akár sok pénzbe.

Nektek milyen tapasztalataitok vannak a "nem szokványos" állat + gyerek kombinációval?

SN


· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://vakkanto.blog.hu/api/trackback/id/tr792456279

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Polgár Teréz Eszter - KOCSI-KÁZÁS 2010.11.19. 14:44:07

Morskie Oko – a tengerszem. Csodálatos, varázslatos, ahogy a lengyelországi hosszú hétvége kedvcsinálója beharangozta. Túl sok a szuperlatívusz, márpedig amihez nincs mit hozzátenni, abból csak elvenni lehet. Tudtam, hogyan jutunk majd fel a csod...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása