Mindenekelőtt leszögezem, hogy ez a blog nem csak az enyém. Lelkes és felelősségteljes állattartók, kutyaoktatók kis csapata vagyunk, és ezúton is igyekszünk megosztani a világgal tapasztalatainkat, véleményünket, örömünket, bánatunkat állattartás témában.



Friss topikok

Linkblog

Magunk alatt vágjuk a fát...

2010.07.17. 15:29 | Jármai | 3 komment

Címkék: kutya büntetés tiltás sátoraljaújhely kutyapiszok közterületfelügyelő

Sátoraljaújhely belvárosából kitiltották a kutyákat, mostantól nem lehet kutyát sétáltatni a főtéren. Az Önkormányzat döntésének oka: a kutyások a legelemibb szabályokat sem tartották be, és a közelmúltban majd egymilliárd forintból felújított főtéren csak gyűlt a kutyapiszok. A közterületfelügyelők eddig csak figyelmeztettek, most már büntetnek is. Budapest belvárosának nagy része is tabu az ebek részére.

Mi kutyások hajlamosak vagyunk felháborodni, mikor kitiltanak valahonnan, de tény, hogy a kutyapiszok felszedés még mindig nem általános a kutyás körökben. Pedig egymásnak ártunk ezzel, hiszen így egyre kevesebb hely lesz a kedvencek eregetésére, mert a kutyapiszok egyértelmű bizonyíték és jó indok a tiltásra. Más kérdés persze, hogy indokot mindig lehet találni, de legalább mi magunk ne szolgáltassunk... A termést felszedni nem nagy ügy, felszerelés is van hozzá, mégis azt tapasztalom, hogy sokaknak "ciki" a kakitakarítás. 

SN


A bejegyzés trackback címe:

https://vakkanto.blog.hu/api/trackback/id/tr482157403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

frzs 2010.07.27. 23:10:31

mit értesz az alatt, hogy Bp belvárosának nagy része tabu az ebek számára?

Jármai 2010.07.27. 23:40:48

@főhős: azt, hogy sajnos a legtöbb közparkban kutyát sétáltatni tilos

Anyicska 2010.09.16. 19:20:07

És most már nem csak a belváros.... Tiszta ciki, hogy már a zöldövezetben is!
Térünk vissza a kutyatartás szempontjából felvilágosulatlan falusi szemlélet szintjére....(
index.hu/belfold/budapest/2010/09/07/a_fideszes_tacskolobbi_terrorizalja_a_xii._kerulet_kutyatartoit/?rnd=2
süti beállítások módosítása